Werkwijze

 

 

Verwijzing

 

Logopedisch onderzoek en/of logopedische behandeling vindt altijd plaats op verwijzing van huisarts, specialist, tandarts of orthodontist. Per 01-08-2011 is logopedie direct toegankelijk, u kunt dan ook zonder verwijsbrief bij ons terecht. Niet alle verzekeringen vergoeden dit, dan is een verwijsbrief toch noodzakelijk. U kunt dit nakijken in de polisvoorwaarden van uw zorgverzekeraar.

 

 

Aanmelding

 

Wanneer er mogelijk logopedische problemen zijn bij u of uw kind, dan kunt zichzelf of uw kind telefonisch of via de website bij ons aanmelden. Om een goed beeld van het logopedische probleem te krijgen, krijgt u voor het eerste gesprek een vragenlijst toegestuurd. U neemt de ingevulde vragenlijst mee naar de eerste afspraak, dit samen met de verwijsbrief, uw verzekeringspasje en identiteitsbewijs.

 

 

Intake en onderzoek

 

Er zal een intakegesprek plaatsvinden waarna de logopedist samen met u bespreekt of verder onderzoek en/of logopedische behandeling noodzakelijk is. Vervolgens wordt er een behandeplan opgesteld, deze zal met u besproken worden.